Livetext de la înmormântare

31 .12.2012-01.01.2013

Pentru câteva ore românii au fost  atinși de entuziasmul noului an. Pentru câteva ore au avut senzația ca s-au născut din nou. Au fost loviți brusc de o amnezie sufletească . Beție.

02.01.2013-03.01.2013

Usor, timpul a trecut și românii s-au trezit. Și-au dat seama că noul an nu e decât o trecere dintr-o zi în alta. Noul an nu îți sterge memoria, problemele, durerile și nici nu iți face cadou rezolvări.Nu. Le porți cu tine, dincolo de acel T0 care marchează simbolic trecerea dintr-un an în altul. Focurile de artificii nu exorcizează demonii . Noul an nu te absolvă de responsabilitatea propriilor alegeri si de responsabilitatea libertății proprii.

Ce trist, nu ? Pentru o noapte totul a fost simplu, era de ajuns să fii beat si parcă toate mergeau ca unse. Fără ca tu să faci ceva. Magic, domle, aproape de domeniul lui Gog(remember Gog, nu?)!

E 4 ianuarie. Deja entuziasmul se pierde. Oamenii se întorc la aceleși obiceiuri. Își uită promisiunile din noaptea magică asezonată cu alcool din belsug,uită sa fie mai buni,au bifat si aceste sărbători.

Ce sens are să continue când tot ce au făcut nu a fost decât dintr-o fiță socială? Până și bunătatea e mișto și trendy de sărbători. Asta justifică oarecum comportamentul egoist de peste an. De sărbători curăță cu alcool și ”mângâie” cu grăsimi naturale fiecare rană pe care au provocat-o de-a lungul celor 366 de zile (na, a fost an bisect!).

Ieri, noul an  le-a făcut românilor, amatori de senzațional, un ”cadou” trist: Sergiu Nicolaescu s-a dus.

Brusc, bursa bârfelor senzaționale despre maestru a început să tranzacționeze zvonuri. Brusc,ne-am amintit de el. Brusc, televiziunile au un Brechin Niuz de senzație. Brusc, Gigi Becali este expertul pe incinerări, consultantul pe probleme de religie în cazul înmormântărilor.

Eu cred ca maestrului îi este jenă de circul pe care unele televiziuni îl fac pe seama numelui său.

Urmează, în ziua înmormântării, pe site-urile publicațiilor online, un livetext ”exclusiv și senzațional” de la o înmormântare. Un livetext în care vom afla cele mai mici detalii și cele mai spumoase bârfe.

Atât de triști suntem încât ne hrănim cu resturi din viețile de geniu ale altora?

Aș vrea să cred că nu. Rămâne să și demonstrăm. Face parte din promisiunea aceea de sărbători: ”Să fim mai buni în anul ce urmează! Și ….senzaționali!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s