Dor de…

”I woke up in Paris…”

Uitasem cum e atunci cand ti-e dor.Uitasem cum e cand o voce draga iti staruie in minte ca o melodie ce te obsedeaza. Uitasem cum e sa te simti viu.
Cu ceva timp in urma ma declaram invinsa de anestezia puternica ce ma cuprinsese.

Da,mi-e cam dor.Așa.Dor pur si simplu,fara asteptari,fara dorinte.Dor cu joaca.Dor cu vise si aroma de cafea bauta pe fuga intr-o dimineata intre o frica (de iubire) si un zambet (ce imi ingheta ratiunea).Dor cu muzica si rasfoiri in scrisorile trecute.Dor cu minciuni nobile si dorinta de a-i fi celuilalt bine.Dor cu ganduri senine si priviri spre cer.Dor ce ma face sa zambesc.Dor ce ma indeamna sa ma joc.

Jocul…Metoda cea mai buna de a invata,metoda cea mai buna de a pastra intacte particulele tineretii.Jocul.Metoda de anticipare,metoda de proiectare a dorintelor ce zac sufocate in subconstient. Metoda de a-ti fi dor cu zambet.

Rationalul se pierde in definitii ale jocului,exacerband placerea de a te juca,multiplicand-o cu efortul de a intelege. Cu cat nonsensul e mai mare,cu atat dorinta de a intelege si de a te juca se mareste. Dar intervine luciditatea:cu cata pasiune te mai poti implica in joc atunci cand diseci ca un neurochirurg fiecare vena ce asigura fluidul de ”ludens” in interiorul unui joc? Aici e  formula: pasiunea e multiplu de 100 al faramelor de dor din tine inmultit cu gradul de incoerenta de care esti in stare.

Complicat?

Teoretic,da. Dar practic e cel mai simplu lucru: e fizica si chimie. Chimia dintre cei doi care se joaca si fizica,cea care misca fortele. Pana si dorul e o reactie chimica.De s-ar prepara si s-ar vinde in farmacii,ar fi doar pe baza de reteta de la medic.Reteta pentru vindecarea sufletelor goale ce au uitat cum e sa te simti viu atunci cand iubesti.Reteta pentru cei ce au uitat de iubirea neconditionata. Eu sunt norocoasa,ca de obicei.M-am vindecat de incurabila boala a ”sufletului de piatra” cu dor.Dor de …

Da,mi-e cam dor. Si zambesc.

priveste cerul

8 gânduri despre „Dor de…

    • Multumesc,Mihai. In categoria Jurnal scriu exact cum simt,doar de aceea este jurnal. De obicei tot ce simt simt detasat si rational,un fel de defect profesional.Dorul e mereu usor de dus,e chiar un cadou.Dar pentru a-l simti usor de dus nu ai voie sa fii egoist sau sa ai asteptari.Pentru ca atunci dorul se transforma in capriciu.

      • Nu stiu inca. Dar voi anunta pe blog,facebook,mail,la RFI,pe toate caile.Ideal ar fi la targul de carte din noiembrie.Dar vedem.S-a complicat povestea si finalul ma tine si pe mine in suspans. 🙂

    • Da,draga Laura,exista minciuni nobile. Atunci cand gasesti o scuza pentru a nu supara pe cineva,atunci cand spui o minciuna pentru ca celalalt ti-e prea drag sa il faci sa sufere.Atunci cand minti pentru binele altcuiva. E complex.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s